بازیار

مطالبی از همه جای اینترنت

بازیار

مطالبی از همه جای اینترنت

واقعه عاشورا

عاشورا روز دهم محرم است . شهرت این روز نزد شیعیان به دلیل وقایع عاشورایی سال 61 هجری قمری است . 

در این روز امام حسین (ع) و یارانش در واقعه کربلا در جنگ با لشکر یزید به شهادت رسیدند و مسلمانان در آن روز سوگواری میکنند . 

سابقه سوگواری و  بر پایی عزاداری برای حسین بن علی (ع) به اولین روزهای بعد از عاشورا ، در محرم سال 61 هجری می رسد . 

 اولین مراسم سوگواری  را حضرت زینب (س) در مسجد کوفه بر امام حسین (ع) بر گزار کرد . قبل از آن در کنار اجساد شهدا در کربلا  برگزار شد . 

روز دهم محرم ،  روز شهادت سالار شهیدان  و فرزندان و اصحاب او در کربلا است . عاشورا در تاریخ جاهلیت عرب ، از روزهای عید رسمی و ملی بوده و در آن روزگار ، در چنین روزی روزه می گرفتند ، روز جشن ملی مفاخره و شادمانی  بوده است و در چنین روزی لباسهای فاخر می پوشیدند و چراغانی و خضاب می کردند. 

در جاهلیت ، این روز را روزه می گرفتند . در اسلام ، با تشریع روزه رمضان ، آن روزه مسخ شد . 

در فرهنگ شیعی ، به خاطر واقعه شهادت امام حسین (ع) در این روز ، عظیم ترین روز سوگواری و ماتم به حساب می آید که بزرگترین فاجعه و ستم در مورد خاندان پیامبر (ص) انجام گرفته و دشمنان اسلام  و اهل بیت این روز را خجسته شمرده به شادی می پرداختند ، اما پیروان خاندان رسالت ، به سوگ و عزا می نشینند بر کشتگان این روز می گریند . 

امامان شیعه ، یاد این روز را زنده می داشتند ، مجلس برپا می کردند ، بر حسین بن علی (ع) می گریستند ، آن حضرت را زیارت می کردند و به زیارت او تشویق و امر می کردند و روز اندوهشان بود . 

از جمله آداب این روز ، ترک لذتها  ، دنبال کار نرفتن ، پرداختن به سوگواری و گریه ، تا ظهر چیزی نخوردن نیاشامیدن ، چیزی برای خانه ذخیره نکردن ، حالت صاحبان عزا وماتم داشتن و ... است . 

در دوران سلطه امویان و عباسیان ، شرایط احتماعی اجازه مراسم رسمی و گسترده در سوگ ابا عبدالله الحسین (ع) را نمی داد ، اما هر جا که شیعیان قدرت و فرصتی یافته اند سوگواری پرشور و دامنه داری در ایام عاشورا به راه انداخته اند. 

از قرن ها پیش عاشورا به عنوان تجلی روز درگیری حق و باطل و روز فداکاری و جانبازی در راه دین و عقیده ، شناخته شده است .

حسین بن علی (ع) در این روز ، با یارانی اندک ولی با ایمان و صلابت و عزتی بزرگ و شکوهمند با سپاه سنگدل و بی دین حکومت ستمگر یزیدی به مقابله بر خاست و کربلا را به صحنه همیشه زنده عشق خدایی و آزادگی و حریت مبدل ساخت .

عاشورا گر چه یک روز بود ، اما دامنه تاثیر آن تا ابدیت کشیده شد و چنان در عمق وجدان ها و دل ها اثر گذاشته که همه ساله دهه محرم و بویژه عاشورا ، اوج عشق و اخلاص نسبت به معلم حریت و اسوه جهاد و شهادت ، حسین بن علی (ع) می گردد و همه حتی غیر شیعه ، در مقابل عظمت روح آن آزادمردان تعظیم می کنند . 

نظرات 1 + ارسال نظر
محمدجواد دوشنبه 27 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 06:07 ب.ظ http://mihanfunn.rozblog.com

سلام من وبت رو دیدم. میشه تو هم بیای از وب من دیدن کنی؟ ممنون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد